Receptbeskrivning
Mördegskakor
Ingredienser
för
150 g vetemjöl
70 g strösocker
0.5 krm salt
100 g kylskåpskallt smör
1 st äggula
eventuellt godisstänger till fyllning
70 g strösocker
0.5 krm salt
100 g kylskåpskallt smör
1 st äggula
eventuellt godisstänger till fyllning
Beskrivning
1) Mät upp alla torra (inkl smör) ingredienser till degen i en matberedare och kör snabbt ihop till en jämn smulig konsistens.
2) Blanda sedan I äggulan och kör tills det blir en deg, överarbeta inte.
3) Forma degen till rullar, eventuellt runt en godisstång.
4) Slå in i plastfolie och frys in!
5) LÃ¥t tina en stund och skiva sedan rullarna i 3-4 mm tjocka skivor.
6) Lägg med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar.
7) Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 7-10 minuter eller tills de börjar få lite färg.
2) Blanda sedan I äggulan och kör tills det blir en deg, överarbeta inte.
3) Forma degen till rullar, eventuellt runt en godisstång.
4) Slå in i plastfolie och frys in!
5) LÃ¥t tina en stund och skiva sedan rullarna i 3-4 mm tjocka skivor.
6) Lägg med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar.
7) Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 7-10 minuter eller tills de börjar få lite färg.
Visningar: 332
Inlagt 2014-05-08 17:24:09





.jpg)
30 min