Receptbeskrivning
Kungliga räkmackor (recept paul svensson)
Ingredienser
för
4 st ljust lantbröd eller formbröd, skivor
smör
1 kg räkor med skal
1 st gurka skivad tunt på längden
1 st rödlök finhackad
1 kruka dill grovskuren
1 kruka körvel grovskuren
1 kruka gräslök finskuren
1 msk senap
1 st citron
2 dl matolja
1 dl smör brynt
1 st pepparrot bit, ca 5 cm
salt
smör
1 kg räkor med skal
1 st gurka skivad tunt på längden
1 st rödlök finhackad
1 kruka dill grovskuren
1 kruka körvel grovskuren
1 kruka gräslök finskuren
Pepparrotsmajonnäs med brynt smör
4 st ägg 1 msk senap
1 st citron
2 dl matolja
1 dl smör brynt
1 st pepparrot bit, ca 5 cm
salt
(stod inget om räkor i ingredienserna?)
100 g räkor skalade, grovhackadeBeskrivning
När räkmacka goes räktoast, då vill man vara med! En äggmajonnäs med tydligt sting av pepparrot är smakbärare för en underbar, lyxig räksmörgås där fyllningarna läggs jämsides så att man får alla smaker samtidigt. Kungligt gott!
Anvisningar majonnäs:
Koka 2 ägg i 8 min (lägg i kokande vatten).
Kyl och skala. Skär i grova bitar.
Bryn smöret.
Vispa 2 äggulor med senap, montera med olja. Blanda ner brynt smör, 100 g grovhackade räkor, riven pepparrot, rivet citronskal, lite citronjuice och salt. Tillsätt de grovhackade äggen.
Anvisningar:
Skala räkorna. Finhacka löken och blanda med örterna. Bred smör på brödet, vänd smörsidan neråt för senare rostning. Bred på rikligt med pepparrotsmajonnäs. Vik gurkskivorna i längder och fyll brödet med varsin tredjedel gurka, räkor och lökblandning. Värm en stekpanna och rosta mackan 1 minut tills undersidan är krispig, passa att den inte bränns. Servera genast.
Bild: YLE/Strömsö
Anvisningar majonnäs:
Koka 2 ägg i 8 min (lägg i kokande vatten).
Kyl och skala. Skär i grova bitar.
Bryn smöret.
Vispa 2 äggulor med senap, montera med olja. Blanda ner brynt smör, 100 g grovhackade räkor, riven pepparrot, rivet citronskal, lite citronjuice och salt. Tillsätt de grovhackade äggen.
Anvisningar:
Skala räkorna. Finhacka löken och blanda med örterna. Bred smör på brödet, vänd smörsidan neråt för senare rostning. Bred på rikligt med pepparrotsmajonnäs. Vik gurkskivorna i längder och fyll brödet med varsin tredjedel gurka, räkor och lökblandning. Värm en stekpanna och rosta mackan 1 minut tills undersidan är krispig, passa att den inte bränns. Servera genast.
Bild: YLE/Strömsö
Visningar: 2649
Inlagt 2014-05-11 10:13:22






45 min