Receptbeskrivning
			
			
			
			Thailändsk fläskfilégryta
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						Beskrivning
					
						Thailändskfläskfilé gryta 4pers. 500g fläskfilé
2-3st purjolökar
2-3st vitlöksklyftor
½-1st röd chilifrukt eller ½-1tsk sambal oelek smör
1krm svartpeppar
1msk färsk ingefära eller 1tsk malen
1st köttbuljongtärning
2dl kokosmjölk
2dl matyoghurt Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Stek köttet i smör i en stekpanna, ca 3 min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera med nykokt ris.
										2-3st purjolökar
2-3st vitlöksklyftor
½-1st röd chilifrukt eller ½-1tsk sambal oelek smör
1krm svartpeppar
1msk färsk ingefära eller 1tsk malen
1st köttbuljongtärning
2dl kokosmjölk
2dl matyoghurt Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Stek köttet i smör i en stekpanna, ca 3 min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera med nykokt ris.
Visningar: 553
Inlagt 2014-05-11 10:16:38
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min