Receptbeskrivning
Julens ceviche (recept paul svensson)
Ingredienser
för
200 g gravad lax en hel bit
1 st fänkål tärnad
0.5 st gurka urkärnad, skalad och tärnad
1 st äpple grönt
1 libbsticka (en kvist)
1 st grön chili
4 st lime saften, skal av två
2 msk senapsfrön rostade
1 msk olivolja (en skvätt)
1 krm salt (en nypa)
1 krm svartpeppar (en nypa)
1 st fänkål tärnad
0.5 st gurka urkärnad, skalad och tärnad
1 st äpple grönt
1 libbsticka (en kvist)
1 st grön chili
4 st lime saften, skal av två
2 msk senapsfrön rostade
1 msk olivolja (en skvätt)
1 krm salt (en nypa)
1 krm svartpeppar (en nypa)
Beskrivning
En syrlig ceviche som ett härlig alternativ till fiskbordet. De traditionella julrätterna kommer faktiskt mer till sin rätt i kontrast med den friska smaken av den här välbalanserade nykomlingen.
Anvisningar:
Skiva laxen på längden.
Koka fänkål hastigt i lättsaltat vatten.
Blanda med tärnad gurka och tärnat äpple.
Blanda sedan i limesaft, limeskal, chili och strimlad libbsticka.
Smaka av med senapsfrön, olivolja, salt, svartpeppar.
Lägg ovanpå laxskivorna.
Bild: YLE/Strömsö
Anvisningar:
Skiva laxen på längden.
Koka fänkål hastigt i lättsaltat vatten.
Blanda med tärnad gurka och tärnat äpple.
Blanda sedan i limesaft, limeskal, chili och strimlad libbsticka.
Smaka av med senapsfrön, olivolja, salt, svartpeppar.
Lägg ovanpå laxskivorna.
Bild: YLE/Strömsö
Visningar: 908
Inlagt 2014-05-11 10:31:06

