Receptbeskrivning

Het gryta med chorizo och oliver

Ingredienser för
500 g nötkött, bog eller högrev tärnat
1 chorizokorv(ar) skivade (het korv)
4 st schalottenlök(ar) finhackad
smör
1 krm cayennepeppar
0.5 tsk timjan
3 dl vatten
2 msk kalvfond
salt och peppar
0.5 msk soja japansk
2 dl vispgrädde smal
1 msk vetemjöl
1 st röd paprika tärnad
1 dl svarta oliver
4 st saltgurka i stavar
persilja till garnering
1 dl mjölk


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hetta upp en stekpanna och bryn grytbitarna med löken i lite smör.

2. Lägg över kött och lök i en ny vid gryta. Krydda med salt och peppar.

3. Häll över vatten, fond och soja. Låt grytan puttra i ca 30 - 40 minuter eller tills köttet är mört.

4. Tillsätt grädden och låt grytan sjuda ytterligare ca 10 minuter tills det blir en simmig konsistens.

5. Stek undertiden korven lätt i en stekpanna.

6. Blanda samman mjölk och 1 msk vetemjöl och rör ner i grytan tillsammans med korv och paprika. Krydda med cayennepeppar och timjan. Låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter.

7. Skär gurkan i långa stavar. Garnera grytan med saltgurka, oliver och persilja. Servera med nykokt pasta

Visningar: 434
Inlagt 2012-03-15 04:02:36