Receptbeskrivning

Jägarbiff (recept paul svensson)

Ingredienser för
4 st grisyttrefilé skivor, utbankad
4 msk lök karamelliserad karamelliserad
8 st lufttorkad skinka skivor
4 st timjankvist(ar)
4 st grön sparris
salt
svartpeppar
Champinjon och potatis duchesse
7 st champinjoner, färska
7 st mandelpotatis
1 st äggula
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta tunt hyvlad
7 st timjankvist(ar)
7 st smör skivor
3 msk bröd färskrivet
havsalt
svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Vi är vana att se den på bensinstationerna. En enkelt och fantasilöst upplagd version på en billig köttbit - jägarbiffen. Här kommer den i en upphottad version. Grisfilén görs till rullader och potatisen till en duchessesmet. Pommes duchesse är en klassisk fransk rätt där man blandar potatis med ägg till en massa som man bakar av. Här serveras duchessen i en champinjonhatt. Festlig förmånlig fredagsmat t.ex.


Grisrullad med champinjonduchesse och lökvinägrett

Stryk köttet med löken, riv timjan över. Täck med skinka, lägg en sparris på varje filé och rulla ihop, bind upp och förstek dem gyllenbruna. Baka i ugn på cirka 200 grader C i cirka 10 min. Tag ut och låt svalna. Skär i skivor.

Champinjon- och potatisduchesse med färskrivet bröd och timjan

Knäck ur foten på champinjonen och lägg svampen upp och ner på en olivoljesmörjd plåt. Lägg en skiva vitlök och lite timjan i varje champinjon. Salta och peppra. Täck med smörskivor. Baka i ugn på 200 grader C cirka 10-15 min tills mjuka och gyllene. Använd svampbuljongen som kommer ur svamparna till sås tillsammans med stekt lök, lite vinäger och lätt kokta morötter och sparris.

Skala och sjud potatis försiktigt i lättsaltat vatten. Häll av och pressa. Tillsätt äggula och olivolja. Smaka av med timjan, salt och peppar. Spritsa potatispuren i svamphattarna.Täck puren med mycket nyrivet färskbröd. Gratinera i ugn under grillelement tills ytan är frasig på 200 grader C i ca 10 min.


Bild: Svenska Yle/Strömsö

Visningar: 3819
Inlagt 2014-05-11 11:07:48