Receptbeskrivning
Chicken taco nuggets – texmexpanerad kyckling
Ingredienser
för
600 g kycklingfilé(er) (ca 4 st)
1.5 dl ströbröd
1 tacokrydda
grönsaker (välj era favoriter)
gräddfil
tortillabröd
1.5 dl ströbröd
1 tacokrydda
grönsaker (välj era favoriter)
gräddfil
tortillabröd
Beskrivning
1. Putsa kycklingen och skär i nuggetsbitar. Blanda ströbröd och tacokrydda i en djup tallrik och vänd ner kycklingbitarna, några i taget. Se till att bitarna täcks av paneringen.
2. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och smör. Stek kycklingen i omgångar (om du lägger i alla bitar på en gång kyls stekpannan ner och kycklingen blir kokt istället), tills bitarna fått färg och är tillagade.
3. Skär upp grönsaker och ställ fram tacosås, gräddfil och tortillabröd så var och en får lägga ihop sin egen middag.
Recept och foto: Linnea Swärd
2. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och smör. Stek kycklingen i omgångar (om du lägger i alla bitar på en gång kyls stekpannan ner och kycklingen blir kokt istället), tills bitarna fått färg och är tillagade.
3. Skär upp grönsaker och ställ fram tacosås, gräddfil och tortillabröd så var och en får lägga ihop sin egen middag.
Recept och foto: Linnea Swärd
Visningar: 466
Inlagt 2014-05-12 15:41:41

