Receptbeskrivning
paj a la Ankar
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser
1 frp Maizena färdig pajdeg
1 ½ dl riven Västerbottenost
1 paket bacon
150 g rökt skinka
150 - 200 g kantareller (annan svamp funkar också)
1 burk Crème Bonjour Cuisine, schalottenlök & gräslök
2 tomater
10 cm purjolök
2 dl mellangräddde
3 ägg
Salt
Peppar
Cayenpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör pajdegen enligt anvisning (givetvis kan man baka egen paj deg).
Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform.
Förgrädda pajskalet med den rivna osten i ca 5 min.
Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund. Stek svampen, skinkan och den hackade purjolöken. Fyll pajskalet med lök, svamp, skinka och bacon. Bred ut Créme Bonjour Cusine över blandningen och lägg på de skivade tomaterna. Vispa samman mellangrädde och ägg, smaksätt med salt , peppar och cayenpeppar. Häll blandningen i pajen.
Grädda ca 35- 40 min minuter.
Servera med sallad
1 frp Maizena färdig pajdeg
1 ½ dl riven Västerbottenost
1 paket bacon
150 g rökt skinka
150 - 200 g kantareller (annan svamp funkar också)
1 burk Crème Bonjour Cuisine, schalottenlök & gräslök
2 tomater
10 cm purjolök
2 dl mellangräddde
3 ägg
Salt
Peppar
Cayenpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör pajdegen enligt anvisning (givetvis kan man baka egen paj deg).
Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform.
Förgrädda pajskalet med den rivna osten i ca 5 min.
Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund. Stek svampen, skinkan och den hackade purjolöken. Fyll pajskalet med lök, svamp, skinka och bacon. Bred ut Créme Bonjour Cusine över blandningen och lägg på de skivade tomaterna. Vispa samman mellangrädde och ägg, smaksätt med salt , peppar och cayenpeppar. Häll blandningen i pajen.
Grädda ca 35- 40 min minuter.
Servera med sallad
Visningar: 237
Inlagt 2014-05-13 18:33:30






50 min