Receptbeskrivning
Ch'evre paj
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser
Portioner: 16
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten
Fyllning
1 sötpotatis
200 g chèvre
1 burk färskost (à 200 g)
3 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Så här gör
Sätt ugnen på 200°C.
Pajdeg: Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kan förvaras kallt till strax före gräddning.
Klä små portionsformar med pajdegen och nagga dem eller kavla ut degen i en stor form, ca 25 cm i diameter (för 16 port).
Förgrädda i ca 10 minuter.
Fyllning: Skala sötpotatisen och skär den i tärningar. den mjuk i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av och svalna. Fördela tärningarna i pajskalen.
Mixa chèvre, färskost och ägg till en slät smet. Häll detta i pajskalen. Krydda
Grädda pajerna i ca 15 minuter eller tills de stelnat. Eller 20-25 minuter för en stor paj.
Portioner: 16
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten
Fyllning
1 sötpotatis
200 g chèvre
1 burk färskost (à 200 g)
3 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Så här gör
Sätt ugnen på 200°C.
Pajdeg: Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kan förvaras kallt till strax före gräddning.
Klä små portionsformar med pajdegen och nagga dem eller kavla ut degen i en stor form, ca 25 cm i diameter (för 16 port).
Förgrädda i ca 10 minuter.
Fyllning: Skala sötpotatisen och skär den i tärningar. den mjuk i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av och svalna. Fördela tärningarna i pajskalen.
Mixa chèvre, färskost och ägg till en slät smet. Häll detta i pajskalen. Krydda
Grädda pajerna i ca 15 minuter eller tills de stelnat. Eller 20-25 minuter för en stor paj.
Visningar: 425
Inlagt 2014-05-13 18:38:58






30 min