Receptbeskrivning

VÃ¥rrullar

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ingredienser 45 st

2 msk rapsolja
2 tsk ingefära, riven, färsk
2 msk japansk soja
2 msk fisksås
4 st vitlöksklyfta
75 g gul lök
125 g stjälkselleri
5 dl matolja, till fritering
2 msk råsocker
1 st äggvita
300 g fläskfärs
125 g vitkål
50 st vårrulledeg, blaad 12x12cm
100 g shiitakesvamp
50 g glasnudlar
200 g böngroddar
SÃ¥s
1 msk vatten
2 msk fisksås
1 st vitlöksklyfta, pressad eller finhackad
0,5 st lime, rivet skal + saft
1 st röd spansk pepparfrukt
2 msk råsocker

1 Lägg glasnudlarna i en skål och häll på varmt vatten. Låt dem ligga ca 5 min. Häll av vattnet och klipp dem i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök, finstrimla vitkål och stjälkselleri, finhacka shiitakesvamparna, skölj böngroddarna och riv ingefäran.

Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och fräs lök, vitlök, vitkål, selleri och svamp på strax över medelvärme ca 5 min.

Blanda ner glasnudlar, böngroddar, ingefära, fisksås, soja och råsocker. Stek ytterligare ca 2 min. Häll upp i en skål.

Stek färsen i samma stekpanna på hög värme ca 3 min. Se till att färsen blir finfördelad. Blanda ner den i grönsaksblandningen. Låt svalna.


2 Vispa upp äggvita i en skål. Lägg ut ett vårrulleark i taget med ett hörn mot dig. Pensla ytterkanterna med äggvita. Lägg på ca 1 msk av fyllningen i mitten och vik över det nedre hörnet.


3 Vik över sidohörnen …


4… och rulla ihop. Täck degarken med en fuktig handduk medan du rullar för att förhindra att de torkar. Gör samma sak tills all fyllning är inrullad.


5 Värm olja i en kastrull med höga kanter. Reglera värmen så att den håller 160°. Lägg i 4–5 vårrullar i taget och låt dem fritera tills de får en gyllenbrun färg, ca 3 min. Låt dem rinna av på t ex ett tätt galler med hushållspapper under eller direkt på papper.


6 Blanda samman alla ingredienser till såsen. Servera vårrullarna varma och låt var och en doppa dem i såsen.

Visningar: 139
Inlagt 2014-05-13 18:44:38