Receptbeskrivning

kyckling curry /frantzen

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Stekt kyckling med curry, äpple och buljongkokt ris
4 portioner


Kyckling
4 st kycklingbröst med skinn
1 msk olja
1 msk smör

Curry
1 gul lök, skalad och finhackad
1 morot
1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 msk curry
2 dl kycklingfond
1 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
1 msk smör
2 äpplen, skalade och grovt skurna
½ gurka
ev lite mjölk att spä ut med
Buljongkokt ris
3 dl ris
6 dl kycklingfond
10 kvistar timjan
1 gul lök, skalad och finhackad
1 msk olivolja


Kyckling
Bryn kycklingen hårt i olja. Avsluta stekningen med smör. Lägg fågeln på en plåt och baka den färdigt i ugnen tills den är 65 grader i innertemperatur. Låt vila några minuter, och skiva i skivor. Salta med flingsalt.


Curry
Fräs lök, vitlök, morot och chili i olja. Tillsätt curry och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt kycklingfond och koka i 10 minuter. Tillsätt mejeriprodukterna och låt koka i någon minut. Smaka av med salt och citronsaft. Vänd i äpplena och gurkan mot slutet. Avsluta med att vända ner smöret.

Buljongkokt ris
Fräs löken i oljan. Tillsätt ris och timjan, och låt det fräsa med i någon minut. Koka i 20 minuter under lock.

Visningar: 1093
Inlagt 2014-05-13 18:51:42