Receptbeskrivning
kreolsk gryta
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser 6 person(er)
1,5 tsk salt
1 msk smör
2 krm svartpeppar
5 dl vispgrädde
1,5 msk vetemjöl
1 st vitlöksklyfta
1-2 dl svarta oliver, gärna urkärnade
2 st röda paprikor
2 pkt fläskfilé, 900 g
200 g syltlök, (ca 1 dl avrunnen)
1 tsk mejram
200 g cornichons, eller ättisgurka (ca 1 dl avrunnen)
2-4 st kabanosser, eller andra starka korvar, 150 g
2 pkt fläskfilé, 900 g
Servering
, kokt ris, eventuellt kokt med lite saffran eller gurkmeja
1. Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. Klyv eventuellt urkärnade oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en stekgryta och ta upp den.
4. Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta, krydda med mejram, pressa ner vitlök och strö över mjölet.
5. Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden.
6. Koka grytan 5 min. Smaka av, späd eventuellt med gurkspad och bär den i triumf till bordet!
1,5 tsk salt
1 msk smör
2 krm svartpeppar
5 dl vispgrädde
1,5 msk vetemjöl
1 st vitlöksklyfta
1-2 dl svarta oliver, gärna urkärnade
2 st röda paprikor
2 pkt fläskfilé, 900 g
200 g syltlök, (ca 1 dl avrunnen)
1 tsk mejram
200 g cornichons, eller ättisgurka (ca 1 dl avrunnen)
2-4 st kabanosser, eller andra starka korvar, 150 g
2 pkt fläskfilé, 900 g
Servering
, kokt ris, eventuellt kokt med lite saffran eller gurkmeja
1. Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. Klyv eventuellt urkärnade oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en stekgryta och ta upp den.
4. Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta, krydda med mejram, pressa ner vitlök och strö över mjölet.
5. Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden.
6. Koka grytan 5 min. Smaka av, späd eventuellt med gurkspad och bär den i triumf till bordet!
Visningar: 257
Inlagt 2014-05-13 18:54:32






30 min.jpg)