Receptbeskrivning
Flygande Jacob
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
140 g bacon
3 st bananer
2 dl chilisås
5 dl vispgrädde
1.5 dl jordnötter
Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan.
Sätt även igång med att koka riset så det hinner bli klart.
Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform.
(Jag använder en rektangulär ugnsform som är 22 x 35 cm och 4 cm djup.)
Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
Blanda grädden med chilisås. Häll över.
Strö över jordnötter.
Gratinera i mitten av ugnen i 225°C i 15 minuter.
Servera med kokt ris och sallad.
1 kg kycklingfilé
140 g bacon
3 st bananer
2 dl chilisås
5 dl vispgrädde
1.5 dl jordnötter
Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan.
Sätt även igång med att koka riset så det hinner bli klart.
Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform.
(Jag använder en rektangulär ugnsform som är 22 x 35 cm och 4 cm djup.)
Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
Blanda grädden med chilisås. Häll över.
Strö över jordnötter.
Gratinera i mitten av ugnen i 225°C i 15 minuter.
Servera med kokt ris och sallad.
Visningar: 164
Inlagt 2014-05-13 19:03:38






30 min