Receptbeskrivning
carbonara
Ingredienser
för
Beskrivning
4 portioner
ca 280 g spaghetti
½ msk salt
2 paket bacon
2 vitlöksklyftor
grovmalen svartpeppar
2 ägg
1-2 dl grädde
2 dl riven parmesan
Sätt ugnen på 200 grader C.
Lägg ut bacon på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ställ in i ugnen och stek baconen tills den blivit så knaprig som du vill ha den. Bryt den sedan i bitar.
Under tiden som baconet är i ugnen:
Koka upp vatten med salt. Ha i spaghettin och koka enligt paketets anvisning.
Blanda ägg, grädde, riven parmesan lite salt och peppar.
Hacka vitlöken fint och fräs i lite smör i en kastrull. Häll i spaghettin, bacon bruten i bitar och äggblandningen. Rör tills du ser att det precis börjar stelna. Ta av från värmen och servera med extra riven parmesan.
ca 280 g spaghetti
½ msk salt
2 paket bacon
2 vitlöksklyftor
grovmalen svartpeppar
2 ägg
1-2 dl grädde
2 dl riven parmesan
Sätt ugnen på 200 grader C.
Lägg ut bacon på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ställ in i ugnen och stek baconen tills den blivit så knaprig som du vill ha den. Bryt den sedan i bitar.
Under tiden som baconet är i ugnen:
Koka upp vatten med salt. Ha i spaghettin och koka enligt paketets anvisning.
Blanda ägg, grädde, riven parmesan lite salt och peppar.
Hacka vitlöken fint och fräs i lite smör i en kastrull. Häll i spaghettin, bacon bruten i bitar och äggblandningen. Rör tills du ser att det precis börjar stelna. Ta av från värmen och servera med extra riven parmesan.
Visningar: 171
Inlagt 2014-05-13 19:36:02






30 min