Receptbeskrivning

Grillad entrecôte med rucolasmör och hemgjorda pommes frites

Ingredienser för
800 g entrecôte gärna hängmörad
100 g rucola
50 g smör
0.5 st citron rivet skal och saft
8 st potatis(ar) stora
6 dl rapsolja
salt och svartpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skölj och skär potatisen i grova stavar och skölj dessa under rinnande vatten, ta upp och torka av väl. Hetta upp olja på medelhög värme i en stor kastrull, lägg i potatisen i omgångar och fritera tills den känns mjuk, ca 5 minuter. Ta upp och låt svalna.

Innan servering hettas olja upp till ca 180 grader och potatisen friteras ytterligare en gång tills den har fin färg. Ta upp, låt rinna av och salta.

Finhacka ca en fjärdedel av ruccolan, blanda med rumsvarmt smör, gärna i en matberedare. Tillsätt rivet citronskal och en skvätt pressad citronsaft. Smaksätt med salt och peppar.

Grilla entrecôterna ett par minuter på varje sida, salta och peppra.Servera köttet med resten av rucolan, kryddsmöret och varma pommes frites.

Visningar: 577
Inlagt 2012-03-15 16:14:30