Receptbeskrivning
Rostad Rödbetssoppa med rostad vitlök och grädde
Ingredienser
för
Beskrivning
500 gram rödbetor
 ½ vitlök (ungefär 6 klyftor)
2 potatisar
1 gul lök
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 ½ dl grädde eller crème fraîcheÂ
Salt, svartpeppar, timjan
Crème fraîche till serveringÂ
Sätt ugnen på varmluft, 225 grader.
Skala rödbetorna och dela i mindre bitar. Fördela pÃ¥ oljad plÃ¥t, salta och strö över timjan. Lägg även den halva, oskalade vitlöken pÃ¥ plÃ¥ten. Rosta i cirka 20 minuter, tills rödbetorna är mjuka. Under tiden, skala och hacka den gula löken. Skala potatisarna och tärna dem. Fräs löken i olja i en kastrull tills den blivit mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt vatten, buljong och potatis och koka tills potatisen blivit mjuk. Tillsätt de rostade rödbetorna. Skala försiktigt den rostade vitlöken och tillsätt även den. Mixa soppan, antingen helt slät eller med lite bitar kvar. Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och timjan. Servera med ytterligare lite crème fraîche och ett gott bröd.Â
 ½ vitlök (ungefär 6 klyftor)
2 potatisar
1 gul lök
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 ½ dl grädde eller crème fraîcheÂ
Salt, svartpeppar, timjan
Crème fraîche till serveringÂ
Sätt ugnen på varmluft, 225 grader.
Skala rödbetorna och dela i mindre bitar. Fördela pÃ¥ oljad plÃ¥t, salta och strö över timjan. Lägg även den halva, oskalade vitlöken pÃ¥ plÃ¥ten. Rosta i cirka 20 minuter, tills rödbetorna är mjuka. Under tiden, skala och hacka den gula löken. Skala potatisarna och tärna dem. Fräs löken i olja i en kastrull tills den blivit mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt vatten, buljong och potatis och koka tills potatisen blivit mjuk. Tillsätt de rostade rödbetorna. Skala försiktigt den rostade vitlöken och tillsätt även den. Mixa soppan, antingen helt slät eller med lite bitar kvar. Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och timjan. Servera med ytterligare lite crème fraîche och ett gott bröd.Â
Visningar: 149
Inlagt 2014-05-14 12:13:48






0 min.jpg)