Receptbeskrivning

Rostad Rödbetssoppa med rostad vitlök och grädde

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
500 gram rödbetor
 ½ vitlök (ungefär 6 klyftor)
2 potatisar
1 gul lök
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 ½ dl grädde eller crème fraîche 
Salt, svartpeppar, timjan

Crème fraîche till servering 

Sätt ugnen på varmluft, 225 grader.

Skala rödbetorna och dela i mindre bitar. Fördela på oljad plåt, salta och strö över timjan. Lägg även den halva, oskalade vitlöken på plåten. Rosta i cirka 20 minuter, tills rödbetorna är mjuka. Under tiden, skala och hacka den gula löken. Skala potatisarna och tärna dem. Fräs löken i olja i en kastrull tills den blivit mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt vatten, buljong och potatis och koka tills potatisen blivit mjuk. Tillsätt de rostade rödbetorna. Skala försiktigt den rostade vitlöken och tillsätt även den. Mixa soppan, antingen helt slät eller med lite bitar kvar. Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och timjan. Servera med ytterligare lite crème fraîche och ett gott bröd. 

Visningar: 149
Inlagt 2014-05-14 12:13:48