Receptbeskrivning
bröd till soppa
Ingredienser
för
Beskrivning
Bröd
½ pkt jäst
1 tsk salt
1-2 msk honung
1 msk oregano
6 dl vatten
14-15 dl mjöl + lite till utbakning
FlingsaltÂ
Smula ner jästen i en bunke tillsammans med honung, salt och oregano. Värm vattnet till 37 grader. Slå i lite vatten i bunken och rör tills jästen och honungen löst sig. Tillsätt resten av vattnet och arbeta ner mjölet i degen, några deciliter i taget. Strö över lite mjöl och låt jäsa i 1 ½ timma.Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Knåda inte, utan skär degen i fyra bitar på längden och fös ihop fyra baguetter. Vrid dem något varv för att få ihop dem och för att få ett fint mönster med mjölet. Strö över lite flingsalt. Lägg över bröden på oljad plåt och låt jäsa i 15 minuter, medan ugnen värms. Sätt ugnen på 250 grader och släng in en deciliter vatten i ugnen när bröden sätts in. Grädda i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 10-15 minuter. Låt kallna invirad i handduk.
½ pkt jäst
1 tsk salt
1-2 msk honung
1 msk oregano
6 dl vatten
14-15 dl mjöl + lite till utbakning
FlingsaltÂ
Smula ner jästen i en bunke tillsammans med honung, salt och oregano. Värm vattnet till 37 grader. Slå i lite vatten i bunken och rör tills jästen och honungen löst sig. Tillsätt resten av vattnet och arbeta ner mjölet i degen, några deciliter i taget. Strö över lite mjöl och låt jäsa i 1 ½ timma.Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Knåda inte, utan skär degen i fyra bitar på längden och fös ihop fyra baguetter. Vrid dem något varv för att få ihop dem och för att få ett fint mönster med mjölet. Strö över lite flingsalt. Lägg över bröden på oljad plåt och låt jäsa i 15 minuter, medan ugnen värms. Sätt ugnen på 250 grader och släng in en deciliter vatten i ugnen när bröden sätts in. Grädda i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 10-15 minuter. Låt kallna invirad i handduk.
Visningar: 126
Inlagt 2014-05-14 12:15:18






0 min