Receptbeskrivning
Ingredienser för
500 g lövbiff
5 dl vatten
1 köttbuljong
6 st kryddpeppar, hel
8 st tandpetare
55 g ansjovis
0.5 st gul lök(ar)
3 msk persilja, finhackad
3 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 tsk soja


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Börja med fyllningen: Skär ansjovisfiléerna i mindre bitar. Blanda med finhackad lök och persilja.

Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Fördela fyllningen på köttet och vik långsidorna över fyllningen. Rulla ihopp från ena kortsidan till ett paket. Fäst med tandpetare.

Bryn ruladerna, några i taget i smör. Lägg över ruladerna i en gryta. Salta och peppra. Tillsätt, buljongtärning och kryddpeppar. Koka upp och sänk värmen. Sjud försiktigt under lock tills köttet känns mört, 50-60 min.

Ta upp ruladerna och håll dem varma. Sila spadet. Diska ur grytan. Häll tillbaka spadet i grytan och koka upp. Rör ut mjölet i grädden. Vispa ner redningen i skyn. Låt såsen koka i ca 5 min. Smaka av med soja, salt och peppar.

Lägg ner ruladerna i såsen och låt dem bli varma. Servera med kokt potatis, pressgurka och gelé.

Visningar: 378
Inlagt 2012-03-15 17:15:21