Receptbeskrivning

Fransk potatissallad

Ingredienser för
1 kg kokt potatis
1 st rödlök
2 msk kapris
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk fransk senap
1.5 msk rödvinsvinäger
0.5 dl raps- eller majsolja
0.5 dl olivolja
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skär potatisen i 1/2-cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lök, kapris, salt och peppar i en skål.
2. Blanda senap och vinäger i en skål. Vispa ner oljan droppvis, börja med raps- eller majsolja. Smaka av med salt och peppar.
Häll dressingen över salladen och blanda väl.
3. Täck med plastfolie och låt stå i kylen till nästa dag.

Visningar: 667
Inlagt 2014-05-14 20:44:56