Receptbeskrivning
LCHF- Västerbottenspaj
Ingredienser
för
3 dl mandelmjöl
0.75 dl sesamfrö, skalade
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 st ägg
4 st ägg
2 dl vispgrädde
0.5 tsk salt
svartpeppar
1 dl crème fraiche
1 st rödlök, finhackad
1 dl röd stenbitsrom
gräslök eller dill
0.75 dl sesamfrö, skalade
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 st ägg
4 st ägg
2 dl vispgrädde
0.5 tsk salt
svartpeppar
1 dl crème fraiche
1 st rödlök, finhackad
1 dl röd stenbitsrom
gräslök eller dill
Beskrivning
1. Mixa sesamfrön med mandelmjöl. Tillsätt fiberhusk, salt, smör och ägg och mixa ihop. Tryck ut degen med lite blöta fingrar i en pajform med löstagbar kant. Kyl 30 minuter. Grädda sedan skalet i 8 minuter i 180 graders värme.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner den rivna osten slå sedan ner allt i pajformen.
3. Gratinera i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt pajen svalna och servera den med crème fraiche, finhackad rödlök, röd stenbitsrom, gräslök eller dill.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Linnea Swärd
Rekvisita:
Näringsinnehåll:
Energi (kcal)
387,8
Protein (g)
16,9
Fett (g)
33,7
Kolhydrater (g)
4,5
2. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner den rivna osten slå sedan ner allt i pajformen.
3. Gratinera i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt pajen svalna och servera den med crème fraiche, finhackad rödlök, röd stenbitsrom, gräslök eller dill.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Linnea Swärd
Rekvisita:
Näringsinnehåll:
Energi (kcal)
387,8
Protein (g)
16,9
Fett (g)
33,7
Kolhydrater (g)
4,5
Visningar: 507
Inlagt 2014-05-15 13:28:52

