Receptbeskrivning

Enkel äppelpaj

Ingredienser för
7 st äpple(n), gröna
3 msk vatten
2 tsk citronskal, rivet
3 msk socker
250 g smördegsplattor
45 g smör, smält


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lägg skalade, urkärnade och tärnade äppelbitar från 3 äpplen, vatten, citronskal och 2 msk socker i en kastrull. Lägg på locket och koka på medelstark värme tills äpplena är riktigt mjuka. Mosa äpplena med en gaffel. Låt svalna. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en 18 x 28 cm rektangel som är 3 mm tjock. Bred ut äppelpurén men lämna en kant på 3 mm. Skala, kärna ur och skiva de återstående äpplena tunt. Lägg äpplena ovanpå äppelpurén. Pensla äpplena med smör och strö över 1 msk socker. Ställ pajen på en bakplåt och grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills pajdegen är gyllenbrun och luftig.
Servera med vaniljglass eller vispgrädde.

Visningar: 477
Inlagt 2014-05-15 13:29:57