Receptbeskrivning

Gräddig suovaspanna

Ingredienser för
300 g suovas
3 st schalottenlök(ar) ca
200 g trattkantareller eller skogschampinjoner
smör till stekning
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
0.5 msk kalvfond konc
1 msk svartvinbärsgelé
svartpeppar
salt ev


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar.

2. Bryn köttet snabbt på hög värme i smöret. Ta upp och ställ åt sidan. Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen.

3. Rör ner vatten, crème fraiche och kalvfond. Koka upp och sjud några minuter.

4. Smaka av med gelé och svartpeppar. Troligen behövs inget extra salt. Servera med pasta eller pressad potatis och gärna rårörd lingonsylt.

Recept: Ingrid Eriksson

Vin: Château de Ségure, 85:–, 2005, Frankrike, 3134.

Vintips: Jens Dolk


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 404
Inlagt 2012-03-15 17:16:11