Receptbeskrivning
citron- och vallmokaka
Ingredienser
för
Beskrivning
125 g rumsvarmt smör
1Â msk finrivet citronskal
3Â dl socker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2Â tsk bakpulver
1 dl filmjölk (3 %)
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk blå vallmofrön
finrivet citronskal till garneringsmör och ströbröd till formen
Glasyr
1 dl florsocker1 msk färskpressad citronjuice
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.Sätt ugnen på 175°C.Smörj och bröa en form, ca 2 liter.Vispa smör, citronskal och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa ner 1 ägg åt gången.Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke.Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner filmjölk, citronjuice och vallmofrön. Häll smeten i formen.Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, kontrollera med sticka. Låt vila 5 minuter i formen innan den stjälps upp. Låt svalna.Rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla den över den avsvalnande kakan. Garnera med lite finrivet citronskal.
För alla
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i ströbrödet.Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfritt ströbröd.Innehåller gluten och ägg.
1Â msk finrivet citronskal
3Â dl socker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2Â tsk bakpulver
1 dl filmjölk (3 %)
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk blå vallmofrön
finrivet citronskal till garneringsmör och ströbröd till formen
Glasyr
1 dl florsocker1 msk färskpressad citronjuice
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.Sätt ugnen på 175°C.Smörj och bröa en form, ca 2 liter.Vispa smör, citronskal och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa ner 1 ägg åt gången.Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke.Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner filmjölk, citronjuice och vallmofrön. Häll smeten i formen.Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, kontrollera med sticka. Låt vila 5 minuter i formen innan den stjälps upp. Låt svalna.Rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla den över den avsvalnande kakan. Garnera med lite finrivet citronskal.
För alla
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i ströbrödet.Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfritt ströbröd.Innehåller gluten och ägg.
Visningar: 353
Inlagt 2014-05-15 17:33:39






0 min