Receptbeskrivning
Kesokaka från Tyskland
Ingredienser
för
Beskrivning
Kesokaka från Tyskland 10pers.
Mördeg:
4dl mjöl
1dl socker
100g smör eller margarin
40g kakao
1st ägg
1tsk bakpulver
Ostmassa:
500g keso
2stdl socker
2msk marzanpulver
2tsk vanillinsocker
2st ägg
2½dl grädde
Strössel:
100g margarin eller smör
1dl socker
2dl mjöl skall vara som smuldeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, margarin, socker, kakao, ägg och bakpulver till en mördeg. Lägg den i en rund bakform ca 24 cm i diameter.
Blanda keso, socker, marzanpulver, vanillinsocker, och ägg. Detta vispas ihop.
Vispa grädden och blanda i ostmassan. Häll detta över mördegen. Blanda margarin, socker och mjöl efter behov till en smulig massa. Häll detta över ostmassan.
Grädda i ugn 175 grader tills det fått färg
Mördeg:
4dl mjöl
1dl socker
100g smör eller margarin
40g kakao
1st ägg
1tsk bakpulver
Ostmassa:
500g keso
2stdl socker
2msk marzanpulver
2tsk vanillinsocker
2st ägg
2½dl grädde
Strössel:
100g margarin eller smör
1dl socker
2dl mjöl skall vara som smuldeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, margarin, socker, kakao, ägg och bakpulver till en mördeg. Lägg den i en rund bakform ca 24 cm i diameter.
Blanda keso, socker, marzanpulver, vanillinsocker, och ägg. Detta vispas ihop.
Vispa grädden och blanda i ostmassan. Häll detta över mördegen. Blanda margarin, socker och mjöl efter behov till en smulig massa. Häll detta över ostmassan.
Grädda i ugn 175 grader tills det fått färg
Visningar: 423
Inlagt 2014-05-15 19:52:48






30 min