Receptbeskrivning

Het majs och chilisoppa

Ingredienser för
2 st kycklingfilé(er) stekta eller grillade
8 dl majskorn fryst eller på burk
1 st gul lök(ar) finhackad
2 st vitlöksklyfta(or) finhackad
0.5 st röd chilifrukt i skivor utan kärnor
2 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong
8 st tortillabröd små
1 msk tigersås
4 msk riven ost
1 dl matlagningsgrädde 5%


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Häll av vattnet från majsen om det är burkmajs, eller tina majsen om den är fryst.2. Fräs lök, vitlök och chili i lite olivolja på medelstark värme i en vid kastrull. Tänk på att det inte ska ta färg utan bara "svettas".3. Tillsätt hönsbuljongen och de avrunna majskornen. Låt puttra i ca 15 minuter. Häll över soppan i en glasmixer eller matberedare och mixa till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar.4. Pensla tortillabrödet på en sida med tigersås och strö över riven ost. Lägg ihop två skivor till en klämma och stek gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar och servera till soppan som tillbehör.5. Innan servering värms soppan upp med grädde. Skär kycklingen i skivor och lägg i varma skålar och häll soppan över.Soppan passar som middagstips eftersom det är stora portioner. Det går också bra att servera soppan som förrätt och då räcker den till dubbla portioenr.Familjetips! Minska på chilimängden för en mildare smak.Näringsvärde per portion:Kcal: 410Kolhydrater: 57 gProtein: 22 gFett: 10 gEnergifördelning:Kolhydrater: 57 E%Protein: 22 E%Fett: 21 E%

Visningar: 434
Inlagt 2014-05-16 16:21:52