Receptbeskrivning

Fårostgratinerad fläskfilé

Ingredienser för
1 st fläskfilé(er) ca 500 g
1 tsk salt
smör
100 g fårost grekisk
1 dl crème fraiche
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 krm svartpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3cm stora bitar och krydda med salt och peppar.

3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.

4. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar. Häll såsen över köttet.

5. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.

6. Servera köttet med oliver, lättstekta grönsaker, sallad och couscous eller ris.

Visningar: 692
Inlagt 2012-03-15 16:17:12