Receptbeskrivning
Kebabrulle på lövbiff (ifrån recepten.se)
Ingredienser
för
2 st tunnbröd, rektangulärt
10 gurka (cm)
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
4 krm vitlökspulver (3-4)
1 tsk sambal oelek (0,5-1)
0.5 tsk salt
0.5 msk vitvinsvinäger
0.25 dl vatten
1 tsk salt
4 st vitkålsblad (3-5)
1.5 msk majonnäs
2 krm vitlökspulver (kan ersättas av pressad färsk)
0.5 tsk salt (smaka av, kan vara för mycket!)
10 gurka (cm)
Kött
300 g lövbiff 1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
4 krm vitlökspulver (3-4)
1 tsk sambal oelek (0,5-1)
0.5 tsk salt
KÃ¥l
1 msk olivolja 0.5 msk vitvinsvinäger
0.25 dl vatten
1 tsk salt
4 st vitkålsblad (3-5)
Vitlökssås
1.5 dl yoghurt naturell 3 %1.5 msk majonnäs
2 krm vitlökspulver (kan ersättas av pressad färsk)
0.5 tsk salt (smaka av, kan vara för mycket!)
Beskrivning
Gör så här:
Börja med köttet. Blanda olja, spiskummin, vitlökspulver och sambal oelek i en djup tallrik eller en liten bunke. Strimla köttet och lägg i kryddblandningen och rör om så den fördelar sig.
Stek/woka köttet i en wok- eller stekpanna några minuter tills köttet fått färg och vätska försvunnit. Lägg över på en tallrik.
Strimla vitkålen. Blanda olivolja, vinäger, vatten och salt. Lägg över kålen i pannan och häll över blandningen. Låt steka tills vitkålen mjuknat. När det är klart lägg på köttet så att det blir varmt.
Gör vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, majonnäs, vitlökspulver och salt i en liten skål.
Skär gurkan i skivor.
Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg på kött, kål och gurka i mitten och häll på vitlökssås. Vik ihop och vänd skarven nedåt. Servera!
Variationstips:
Minska mängden kål och ersätt med strimlad sallad och/eller rå hackad lök.
Börja med köttet. Blanda olja, spiskummin, vitlökspulver och sambal oelek i en djup tallrik eller en liten bunke. Strimla köttet och lägg i kryddblandningen och rör om så den fördelar sig.
Stek/woka köttet i en wok- eller stekpanna några minuter tills köttet fått färg och vätska försvunnit. Lägg över på en tallrik.
Strimla vitkålen. Blanda olivolja, vinäger, vatten och salt. Lägg över kålen i pannan och häll över blandningen. Låt steka tills vitkålen mjuknat. När det är klart lägg på köttet så att det blir varmt.
Gör vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, majonnäs, vitlökspulver och salt i en liten skål.
Skär gurkan i skivor.
Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg på kött, kål och gurka i mitten och häll på vitlökssås. Vik ihop och vänd skarven nedåt. Servera!
Variationstips:
Minska mängden kål och ersätt med strimlad sallad och/eller rå hackad lök.
Visningar: 509
Inlagt 2014-05-19 08:48:54






25 min