Receptbeskrivning
Kycklingburgare med zucchini
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklingburgare
1st. zucchini
1tsk salt
500g kycklingfärs
1st. gul lök
0,5st. riven lök gul lök
2dl riven parmesan
2msk kycklingfond
2tsk sambal oelek
1krm svartpeppar
0,5tsk salt
Citrondressing
1dl fet yoghurt
0,5dl majonnäs
0,5st. citron
salt, peppar
kålrotspommes
Börja med dressingen och låt den sedan stå kallt i kylskåp. Rör ihop yoghurt och och pressa ur saften från citronen och riv ner skalet. Salta och peppra efter smak. Ställ kallt!
Skölj zucchinin och riv sedan den på den grövsta på rivjärnet. Lägg i durkslag tillsammans med 1 tsk salt och rör omkring. Låt stå 10 minuter och krama sedan ur den mesta av vätskan.
Blanda zucchini med kycklingfärs och de andra ingredienserna. Stek burgarna i deodoriserat kokosfett och servera med dressingen och valfritt tillbehör.
1st. zucchini
1tsk salt
500g kycklingfärs
1st. gul lök
0,5st. riven lök gul lök
2dl riven parmesan
2msk kycklingfond
2tsk sambal oelek
1krm svartpeppar
0,5tsk salt
Citrondressing
1dl fet yoghurt
0,5dl majonnäs
0,5st. citron
salt, peppar
kålrotspommes
Börja med dressingen och låt den sedan stå kallt i kylskåp. Rör ihop yoghurt och och pressa ur saften från citronen och riv ner skalet. Salta och peppra efter smak. Ställ kallt!
Skölj zucchinin och riv sedan den på den grövsta på rivjärnet. Lägg i durkslag tillsammans med 1 tsk salt och rör omkring. Låt stå 10 minuter och krama sedan ur den mesta av vätskan.
Blanda zucchini med kycklingfärs och de andra ingredienserna. Stek burgarna i deodoriserat kokosfett och servera med dressingen och valfritt tillbehör.
Visningar: 272
Inlagt 2014-05-20 18:53:21






30 min