Receptbeskrivning
Kall ostpaj
Ingredienser
för
0.5 st kavring
100 g smör
2.5 dl grädde
3.5 dl riven ost stark
1 smörgåskrasse
100 g smör
2.5 dl grädde
3.5 dl riven ost stark
1 smörgåskrasse
Beskrivning
Det går bra att använda ett färdiggräddat pajskal också.
1. Riv kavringen på ett rivjärn eller skär den i bitar och mixa den i en matberedare.
2. Smält smöret och blanda ihop med brödsmulorna så du får en smidig massa. Tryck ut massan i en springform och grädda 5 minuter i 200 graders varm ugn.
3. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt den rivna osten, dra kastrullen av plattan och rör om tills osten smält.
4. Klipp ner krassen i smeten, rör om och häll smeten i pajskalet. Ställ pajen kallt.
5. Servera pajen uppskuren i mindre bitar eller låt gästerna skära upp själva.
1. Riv kavringen på ett rivjärn eller skär den i bitar och mixa den i en matberedare.
2. Smält smöret och blanda ihop med brödsmulorna så du får en smidig massa. Tryck ut massan i en springform och grädda 5 minuter i 200 graders varm ugn.
3. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt den rivna osten, dra kastrullen av plattan och rör om tills osten smält.
4. Klipp ner krassen i smeten, rör om och häll smeten i pajskalet. Ställ pajen kallt.
5. Servera pajen uppskuren i mindre bitar eller låt gästerna skära upp själva.
Visningar: 462
Inlagt 2014-05-21 17:25:26