Receptbeskrivning
Rabarberkaka med ingefära
Ingredienser
för
Beskrivning
Rabarberkaka med ingefära
Till botten:
50g. Rumsvarmt smör
150g. Farinsocker
90g. Vetemjöl
40g. Havregryn
1/4tsk. Salt
Till fyllningen:
230g. Philadelphia
115g. Strösocker
0,75dl. Gräddfil
2st. Ägg
1tsk. Vaniljextrakt
1tsk. Ingefära, riven
350g. Rabarber, skuren i bitar
Värm ugnen till 175C, klä en fyrkantig form, ca 20cm, med bakplåtspapper o smörj detta. Rör smöret till en krämig konsistens och blanda i socker. Blanda mjöl, havregryn o salt till en grynig massa. Spara 1dl av massan o tryck ut resten i botten av formen.
Rör philadelphian till en fluffig smet, tillsätt socker o blanda. Tillsätt gräddfil o ägg, ett i taget. Blanda väl efter varje ägg. Blanda i vaniljextrakt o ingefära. Lägg rabarber på botten av formen o häll sedan över äggsmeten. Strö över resterande deg. Grädda i ca 25-30min. Låt svalna till rumstemperatur o ställ sedan in i kylen, gärna över natten. Dela sen i rutor.
Till botten:
50g. Rumsvarmt smör
150g. Farinsocker
90g. Vetemjöl
40g. Havregryn
1/4tsk. Salt
Till fyllningen:
230g. Philadelphia
115g. Strösocker
0,75dl. Gräddfil
2st. Ägg
1tsk. Vaniljextrakt
1tsk. Ingefära, riven
350g. Rabarber, skuren i bitar
Värm ugnen till 175C, klä en fyrkantig form, ca 20cm, med bakplåtspapper o smörj detta. Rör smöret till en krämig konsistens och blanda i socker. Blanda mjöl, havregryn o salt till en grynig massa. Spara 1dl av massan o tryck ut resten i botten av formen.
Rör philadelphian till en fluffig smet, tillsätt socker o blanda. Tillsätt gräddfil o ägg, ett i taget. Blanda väl efter varje ägg. Blanda i vaniljextrakt o ingefära. Lägg rabarber på botten av formen o häll sedan över äggsmeten. Strö över resterande deg. Grädda i ca 25-30min. Låt svalna till rumstemperatur o ställ sedan in i kylen, gärna över natten. Dela sen i rutor.
Visningar: 372
Inlagt 2014-05-26 19:19:22






30 min