Receptbeskrivning

Lammfärs med fetaost och purjo

Ingredienser för
0.5 msk rapsolja
3 msk vatten
2 krm svartpeppar
1 st purjolök, (ca 400 g)
0.5 st citron, rivet skal från
1 msk citron, pressad
2 st vitlök, klyftor, finhackade
2 msk kalvfond, koncentrerad
200 g fetaost
500 g lammfärs, eller annan färs
1 burk bönor, stora, vita (410 g)


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna. Fräs färsen ca 3 min tillsammans med finhackad vitlök, rivet citronskal och svartpeppar.

2.Tillsätt fond, vatten samt de avrunna bönorna. Småkoka ca 2 minuter.

3. Ansa, skölj och skär purjolökarna i bitar. Blanda ner dem och låt småkoka ca 1 minut.

4. Smula ner fetaost och pressa över citronsaft. Servera som det är eller med kokt ris.

Visningar: 932
Inlagt 2014-05-27 16:08:03