Receptbeskrivning
Olivfylld kycklingfilé med tomatbönor
Ingredienser
för
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
4 st kycklingfiléer
20 st oliver, svarta, utan kärnor
1 st bröd
1 tsk salt
1 tsk strösocker
6 st tomater
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 st basilika, kruka
2 burk bönor, vita (á 400 g)
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
4 st kycklingfiléer
20 st oliver, svarta, utan kärnor
1 st bröd
1 tsk salt
1 tsk strösocker
6 st tomater
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 st basilika, kruka
2 burk bönor, vita (á 400 g)
Beskrivning
1. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna med dem. Stek filéerna på medelvärme i olja ca 8 min per sida. Krydda med salt och peppar.
2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.
3. Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda i kastrullen.
4. Servera kycklingen med tomatbönor och bröd.
2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.
3. Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda i kastrullen.
4. Servera kycklingen med tomatbönor och bröd.
Visningar: 561
Inlagt 2014-05-27 16:05:52

