Receptbeskrivning
Provencalsk kycklinggryta med tomat, vitlök och vitt vin
Ingredienser
för
färska kycklingben (900 g)
olja till stekning
gul lök, skivad
st vitlöksklyftor, hackade
dl vitt vin
burk hela tomater, hackade
dl vatten
några kvistar färsk timjan
st röd paprika, skuren i bitar
grön zucchini, skuren i bitar
aubergine, skuren i bitar
dl svarta kalamataoliver med kärna
salt, socker och peppar
hackad persilja
olja till stekning
gul lök, skivad
st vitlöksklyftor, hackade
dl vitt vin
burk hela tomater, hackade
dl vatten
några kvistar färsk timjan
st röd paprika, skuren i bitar
grön zucchini, skuren i bitar
aubergine, skuren i bitar
dl svarta kalamataoliver med kärna
salt, socker och peppar
hackad persilja
Beskrivning
Bryn kycklingbenen i olja tills de fått fin färg runt om. Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut. Häll i vitt vin, tomater, vatten och timjan. Låt koka under lock ca 30 minuter. Bryn zucchini, aubergine och paprika i lite olja och lägg ner i grytan. Låt koka ytterligare 10 minuter. Lägg i oliver och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Avsluta med hackad persilja. Servera med nykokt pasta eller ris.
Visningar: 522
Inlagt 2014-06-17 01:36:56





.jpg)
0 min.jpg)