Receptbeskrivning

Knäckig äppelkaka med råkräm

Ingredienser för
1 st ekologiskt ägg
2 dl strösocker
1 tsk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0.5 bakpulver
100 g smör, smält
4 syrliga svenska äpplen
strösocker, grovmalen kardemumma och smör a
smör till formen
1 st vaniljstång
3 st ekologiska äggulor
1 dl strösocker
6 dl vispgrädde


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Äppelkaka
Rör samman ägg, strösocker och vatten. Rör ner smält smör. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft). Råkräm
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.

Visningar: 311
Inlagt 2014-07-17 12:45:47