Receptbeskrivning
Kyckling i tomatås med oliver och parmesan
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling i tomatås med oliver och parmesan
Portioner: 4
Marinad
4msk olja
4msk soja
valfria kryddor
4st. kycklingfiléer
1st. gul lök
3st. vitlöksklyftor
250g champinjoner
2st. burkar körsbärstomater (400 g)
3msk tomatpuré
salt, svartpeppar
2tsk torkad oregano
kalamataoliver, färsk oregano + parmesan till servering
Marinera kycklingfiléerna en stund i marinaden. Grilla eller ugnsstek (200 g i 20-25 min) dem sedan.
Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 min innan de skärs upp
Stek finhackad lök & vitlök och skivade champinjoner i lite olja och häll sedan på övriga ingredienser. Låt tomatsåsen småputtra i ca 30 min.
Servera såsen med valfritt tillbehör. Jag hade svart bönpasta (låg i kolhydrater, hög i protein) men det går ju lika bra med tex shiratakinudlar eller varför inte lite förvälld strimlad vitkål?
Portioner: 4
Marinad
4msk olja
4msk soja
valfria kryddor
4st. kycklingfiléer
1st. gul lök
3st. vitlöksklyftor
250g champinjoner
2st. burkar körsbärstomater (400 g)
3msk tomatpuré
salt, svartpeppar
2tsk torkad oregano
kalamataoliver, färsk oregano + parmesan till servering
Marinera kycklingfiléerna en stund i marinaden. Grilla eller ugnsstek (200 g i 20-25 min) dem sedan.
Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 min innan de skärs upp
Stek finhackad lök & vitlök och skivade champinjoner i lite olja och häll sedan på övriga ingredienser. Låt tomatsåsen småputtra i ca 30 min.
Servera såsen med valfritt tillbehör. Jag hade svart bönpasta (låg i kolhydrater, hög i protein) men det går ju lika bra med tex shiratakinudlar eller varför inte lite förvälld strimlad vitkål?
Visningar: 136
Inlagt 2014-05-29 11:01:22






30 min