Receptbeskrivning
Gädda i varm tomatsallad
Ingredienser
för
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
600 g gäddfilé
1 msk smör eller olja
0.5 tsk salt
4 st tomater
0.5 krm svartpeppar
1 st rödlök
2 msk olja
0.5 dl svarta oliver
1 msk vinäger
0.5 dl basilikablad
1 krm svartpeppar
600 g gäddfilé
1 msk smör eller olja
0.5 tsk salt
4 st tomater
0.5 krm svartpeppar
1 st rödlök
2 msk olja
0.5 dl svarta oliver
1 msk vinäger
0.5 dl basilikablad
Beskrivning
1. Skär fisken i portionsbitar. Krydda med salt och peppar.
2. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Grovhacka basilikan.
3. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Lägg i lök, tomater, basilika och oliver och blanda runt.
4. Stek fisken i smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
Häll tomatsalladen över fisken i pannan. Servera med kokt potatis.
2. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Grovhacka basilikan.
3. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Lägg i lök, tomater, basilika och oliver och blanda runt.
4. Stek fisken i smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
Häll tomatsalladen över fisken i pannan. Servera med kokt potatis.
Visningar: 910
Inlagt 2014-05-29 16:12:54

