Receptbeskrivning
Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor
Ingredienser
för
Beskrivning
Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor
De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före servering, så blir inte de frasiga smulorna uppmjukade.
Ingredienser
300 g rabarber
3 msk råsocker
1 tsk riven ingefära
2 tsk pressad citron
Havresmulor
1½ dl havregryn
2 msk ljus sirap
1½ msk smör
Gräddyoghurt:
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 msk socker
Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, riven ingefära och citron i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarbern nästan mjuknat. Låt kallna.
Blanda havregryn, sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under omrörning tills det fått fin färg.
LÃ¥t kallna.
Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.
Varva rabarber, smulor och gräddyoghurt i glas eller burkar och servera direkt!
De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före servering, så blir inte de frasiga smulorna uppmjukade.
Ingredienser
300 g rabarber
3 msk råsocker
1 tsk riven ingefära
2 tsk pressad citron
Havresmulor
1½ dl havregryn
2 msk ljus sirap
1½ msk smör
Gräddyoghurt:
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 msk socker
Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, riven ingefära och citron i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarbern nästan mjuknat. Låt kallna.
Blanda havregryn, sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under omrörning tills det fått fin färg.
LÃ¥t kallna.
Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.
Varva rabarber, smulor och gräddyoghurt i glas eller burkar och servera direkt!
Visningar: 421
Inlagt 2014-05-29 18:57:33






30 min