Receptbeskrivning

Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor

De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före servering, så blir inte de frasiga smulorna uppmjukade.

Ingredienser
300 g rabarber
3 msk råsocker
1 tsk riven ingefära
2 tsk pressad citron

Havresmulor
1½ dl havregryn
2 msk ljus sirap
1½ msk smör

Gräddyoghurt:
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 msk socker


Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, riven ingefära och citron i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarbern nästan mjuknat. Låt kallna.

Blanda havregryn, sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under omrörning tills det fått fin färg.
LÃ¥t kallna.

Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.

Varva rabarber, smulor och gräddyoghurt i glas eller burkar och servera direkt!

Visningar: 421
Inlagt 2014-05-29 18:57:33