Receptbeskrivning
Ajvarsoppa med bönor och kyckling
Frida Viklund via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar el 350 g mild ajvar relish
1 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta
425 g minimajs
2 kycklingfiléer
2 msk majsstärkelse (maizena)
250 g frysta sojabönor
salt och peppar
1.5 dl gräddfil
Beskrivning
Koka upp buljongen, ajvar och socker. Pressa i vitlöken. Skär minimajsen i ”slantar” och kycklingen i strimlor. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av soppan. Lägg kycklingen i soppan och sjud 3–5 minuter tills kycklingen är genomkokt. Tillsätt minimajs och sojabönor. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick gräddfil och gärna bröd. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 581
Inlagt 2014-06-02 21:20:50

