Receptbeskrivning

Älgfilé med rulltårtspotatis och samesås

Ingredienser för
st älgfilé
salt
peppar
kg potatis
sötpotatisar
g smör
st äggula
ost, riven
färska kryddor
salt och peppar
dl grädde
dl crème fraiche
grönsaksbuljong
msk dragon


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Älgfilé
Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp smör i en panna och bryn på köttet runt om så det blir en fin färg. Salta och peppra. Lägg sedan älgfilen i en ugnsform och stick in stektermometer tills den visar ca 55 grader. Låt köttet sedan vila i folie ca 10 min. Skär köttet i ca 2 cm skivor. Rulltårtspotatis
Skala potatisen och koka den. Tillsätt sedan 50 gram smör och 1 äggula.
Vispa sedan till en fluffig potatismos. Platta sedan ut moset på ett bakplåtspapper till en fyrkant som är ca 2 cm tjock. Riv ost och strö färska kryddor, salt och peppar över. Rulla sedan ihop som en rulltårta. Skär sedan skivor av rullen, lägg ut på plåten och in i ugn 200 grader i ca 20 min. Samesås
Alla ingredienser blandas ihop i en kastrull och får sjuda i 20 min.

Visningar: 1070
Inlagt 2014-06-02 21:22:34