Receptbeskrivning
Boeuf bourguignon
Ingredienser
för
g högrev
g rökt sidfläsk
g färska champinjoner, halverade
g steklök
l rött vin
st lagerblad
färsk timjan
dl kalvfond (späd ut enligt förpackning)
svartpeppar
maizenaredning
g haricots verts
g rökt sidfläsk
g färska champinjoner, halverade
g steklök
l rött vin
st lagerblad
färsk timjan
dl kalvfond (späd ut enligt förpackning)
svartpeppar
maizenaredning
g haricots verts
Beskrivning
Boeuf bourguignon
Skär högreven i grytbitar 3x3 cm och skiva champinjonerna. Skär ner sidfläsket i mindre bitar och behåll svålen hel och använd som smaksättare i grytan. Stek köttet på hög värme i grytan så det får fin yta.
Tillsätt lök, champinjoner, sidfläsket och lagerblad och låt det fräsa med någon minut. Hacka timjan och tillsätt tillsammans med den sparade svålen. Slå på rödvin och kalvfond så att det täcker ingredienserna som ligger på botten.
Låt koka under lock i ca 3 timmar. När köket är mjukt och färdigt är grytan redo att servera.
Red av grytan med maizenaredning till den konsistens som du gillar.
Stek haricots verts i lite smör och servera tillsammans med grytan. Potatismos eller ris passar utmärkt till boeuf bourguignon.
Skär högreven i grytbitar 3x3 cm och skiva champinjonerna. Skär ner sidfläsket i mindre bitar och behåll svålen hel och använd som smaksättare i grytan. Stek köttet på hög värme i grytan så det får fin yta.
Tillsätt lök, champinjoner, sidfläsket och lagerblad och låt det fräsa med någon minut. Hacka timjan och tillsätt tillsammans med den sparade svålen. Slå på rödvin och kalvfond så att det täcker ingredienserna som ligger på botten.
Låt koka under lock i ca 3 timmar. När köket är mjukt och färdigt är grytan redo att servera.
Red av grytan med maizenaredning till den konsistens som du gillar.
Stek haricots verts i lite smör och servera tillsammans med grytan. Potatismos eller ris passar utmärkt till boeuf bourguignon.
Visningar: 446
Inlagt 2014-06-03 15:48:20

