Receptbeskrivning
Rabarber o hallonkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Vaniljkladdkaka med hallon o rabarber
200g mjukt smör
2dl socker
2tsk äkta vaniljsocker (3 tsk – beroende på hur mkt vanilj det ska smaka)
3dt. ägg
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
200g frysta hallon och rabarber
Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör i vaniljsocker och sedan ett ägg i taget. Rör ner mjöl och bakpulver. Rör ned hallon o rabarber. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter eller fyrkantig form om man vill det.
Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i 18-20 min. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar. Låt kallna, gärna till dagen efter.
200g mjukt smör
2dl socker
2tsk äkta vaniljsocker (3 tsk – beroende på hur mkt vanilj det ska smaka)
3dt. ägg
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
200g frysta hallon och rabarber
Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör i vaniljsocker och sedan ett ägg i taget. Rör ner mjöl och bakpulver. Rör ned hallon o rabarber. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter eller fyrkantig form om man vill det.
Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i 18-20 min. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar. Låt kallna, gärna till dagen efter.
Visningar: 194
Inlagt 2014-06-07 22:27:06






30 min