Receptbeskrivning

Auberginerullar (recept ifrån metro)

Ingredienser för
2 st aubergine
salt och peppar
olivolja
1 frp halloumiost
10 st soltorkade tomater i olja
1 kruka basilika färsk
1 dl parmesan färsk, riven
tomatsås
1 st gul lök
2 st vitlöksklyfta(or) (1-2 st)
0.5 msk balsamvinäger ca
1 burk tomater hela
salt och svartpeppar


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor. Stek aubergineskivorna mjuka i olivolja. Strö på salt och svartpeppar. Lägg på ett fat.

Skär halloumiosten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsfast form.

Bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt balsamvinäger och rör om. Blanda ner hela tomater och låt koka i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Strö på hacka färsk basilika över tomatsåsen. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesanost. Gratinera i ugnen i 15 minuter.

Kommentar:
Gjorde detta i söndags som tillbehör till stek biff, gott!
Kändes konstigt att först steka auberginen och sen salta! Då drar man inte ur något vatten. Ska nog göra tvärtom nästa gång (fast det vattnades inte så mycket).
Lite svårt att skiva auberginen, med osthyvel blev det för tunt och då var de svåra att hålla ihop (fast det funkade). Med kniv blev det lätt för tjockt och då tog det längre tid i stekpannan.
Tog det nya tomatburkarna som de har skrivit om och hittade en med hela körsbärstomater. Såg väldigt trevligt ut i början men om det ska koka så länge (jag tog av såsen tidigare) så försvinner lite av poängen, då de krossas när man rör runt.
Då de soltorkade tomaterna smakar så mycket så försvinner lite av smaken av själva tomatsåsen, så man kan gott ta i mer av vinägern m.m. Kanske även ha krossade tomater med chilismak?

Visningar: 383
Inlagt 2014-06-09 16:23:21