Receptbeskrivning

Ångad morotssallad med citrussmör och mandel

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
4-5 medelstora morötter3 msk smörSkal av ½ ekologisk apelsinSkal av ½ ekologisk citron 2 msk apelsinjuice½ dl mandelspånFlingsaltEventuellt någon matsked persilja Skala morötterna och skär dem i stavar. Ångkoka dem lätt (det går bra med en sil över en kastrull kokande vatten, och så locket på), de ska vara mjuka men ha kvar bra med tuggmotstånd. Riv apelsin- och citronskalet fint. Smält smöret i en kastrull, tillsätt apelsinjuicen samt citron- och apelsinskal och en nypa salt. Låt puttra på svag värme i några minuter. Tillsätt mandelspånen på slutet och blanda till sist smöret med de ångkokta morötterna. Strö över lite flingsalt och hackad persilja. 

Visningar: 485
Inlagt 2014-06-09 16:29:19