Receptbeskrivning
Ångad morotssallad med citrussmör och mandel
Ingredienser
för
Beskrivning
4-5 medelstora morötter3 msk smörSkal av ½ ekologisk apelsinSkal av ½ ekologisk citron 2 msk apelsinjuice½ dl mandelspÃ¥nFlingsaltEventuellt nÃ¥gon matsked persilja Skala morötterna och skär dem i stavar. Ã…ngkoka dem lätt (det gÃ¥r bra med en sil över en kastrull kokande vatten, och sÃ¥ locket pÃ¥), de ska vara mjuka men ha kvar bra med tuggmotstÃ¥nd. Riv apelsin- och citronskalet fint. Smält smöret i en kastrull, tillsätt apelsinjuicen samt citron- och apelsinskal och en nypa salt. LÃ¥t puttra pÃ¥ svag värme i nÃ¥gra minuter. Tillsätt mandelspÃ¥nen pÃ¥ slutet och blanda till sist smöret med de Ã¥ngkokta morötterna. Strö över lite flingsalt och hackad persilja.Â
Visningar: 526
Inlagt 2014-06-09 16:29:19

