Receptbeskrivning

dinkel ugnspannkaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Dinkelugnspannkaka med keso och lingon
4 väl tilltagna port
30-45 min
bra till matlåda 4 dl dinkelmjöl
8 dl mjölk
½ tsk salt
3 ägg
2 pkt bacon
ca 500 g morötter
1 burk keso (250 g)
lingonsylt Ätt ugnen på 225 grader C.
Vispa ihop dinkelmjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, saltet och äggen. Låt stå en stund. Smörj en långpanna, eller klä pannan med bakplåtspapper. Klipp eller skär bacon i strimlor och fördela över långpannan. Bryn mitt i ugnen ca 7-10 min beroende på hur stekt bacon du vill ha. Finriv morötterna. Ta ca 1 dl av morötterna och häll i pannkakssmeten, resten av morötterna kan du servera i en skål. Häll pannkakssmeten i långpannan över baconen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, eller tills pannkakan är genomgräddad. Servera pannkakan med rivna morötter, keso och lingon. Ät och njut!

Visningar: 894
Inlagt 2014-06-09 16:32:41