Receptbeskrivning
Provencalsk grönsaksgratäng
Ingredienser
för
500 g zucchini späd
500 g plommontomater ca 8 stycken
2 st silverlök
4 st vitlöksklyfta(or)
1 basilika
0.5 timjan
5 st ägg
1 dl riven ost stark
salt och peppar
500 g plommontomater ca 8 stycken
2 st silverlök
4 st vitlöksklyfta(or)
1 basilika
0.5 timjan
5 st ägg
1 dl riven ost stark
salt och peppar
Beskrivning
1. Skala lök och vitlök, stek dem mjuka i olivolja. Hacka örterna. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skiva zucchini och tomat i 1/2 cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager zucchini och tomat i botten, varva sedan sorterna. Lägg på den brynta löken och häll över hälften av örterna salt och peppar. Fortsätt att varva resten.
3. Knäck äggen, salta och peppra och lägg i resten av örterna. Vispa äggen lät, blanda i den rivna osten och häll över grönsakerna, grädda i ugnen ca 60 minuter. Äts ljummen eller varm.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Skiva zucchini och tomat i 1/2 cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager zucchini och tomat i botten, varva sedan sorterna. Lägg på den brynta löken och häll över hälften av örterna salt och peppar. Fortsätt att varva resten.
3. Knäck äggen, salta och peppra och lägg i resten av örterna. Vispa äggen lät, blanda i den rivna osten och häll över grönsakerna, grädda i ugnen ca 60 minuter. Äts ljummen eller varm.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 467
Inlagt 2014-06-09 16:39:49

