Receptbeskrivning
Rockyroad cheesecake
Ingredienser
för
Beskrivning
Rocky Road Cheesecake10-12pers.
Botten:
375g Ballerina Choko kex
½dl flytande margarin
Fyllning:
800g cream cheese
2 ½dl gräddfil
3dl strösocker
4st ägg
2st äggulor
125g mörk choklad (75%)
1tsk äkta vaniljsocker
250g valnötskärnor, rostade & hackade
250g marshmallows, dela i mindre bitar
Dekoration:
2 ½dl vispgrädde
2msk strösocker
Värm ugnen till 175 grader. Kör kexen (hela) i en matberedare till fina smulor. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 23 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
Rosta och hacka valnötskärnorna. Dela marshmallowsen i mindre bitar. Mixa cream cheese, gräddfil och socker smidig och poröst i en matberedare, ca 3 min. Tillsätt äggen, ett i taget, och mixa 1 min efter vart tillsatt ägg. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite. Tillsätt chokladsmeten med matberedaren körande. Vänd ner valnötter, marshmallows och vaniljsocker i smeten för hand. Häll fyllningen över den frysta chokladbottnen och grädda i 55-65 min el. tills den ovansidan är svagt brun och mitten lätt dallrig. Låt cheesecaken svalna i rumstemperatur 2 tim. Täck över med plastfolie och kakan stå kallt i kylskåp minst 6 tim, gärna över natten, innan den ska serveras.
Vispa grädde och socker att garnera med. Spritsa rosetter runt om toppen av kakan.
Botten:
375g Ballerina Choko kex
½dl flytande margarin
Fyllning:
800g cream cheese
2 ½dl gräddfil
3dl strösocker
4st ägg
2st äggulor
125g mörk choklad (75%)
1tsk äkta vaniljsocker
250g valnötskärnor, rostade & hackade
250g marshmallows, dela i mindre bitar
Dekoration:
2 ½dl vispgrädde
2msk strösocker
Värm ugnen till 175 grader. Kör kexen (hela) i en matberedare till fina smulor. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 23 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
Rosta och hacka valnötskärnorna. Dela marshmallowsen i mindre bitar. Mixa cream cheese, gräddfil och socker smidig och poröst i en matberedare, ca 3 min. Tillsätt äggen, ett i taget, och mixa 1 min efter vart tillsatt ägg. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite. Tillsätt chokladsmeten med matberedaren körande. Vänd ner valnötter, marshmallows och vaniljsocker i smeten för hand. Häll fyllningen över den frysta chokladbottnen och grädda i 55-65 min el. tills den ovansidan är svagt brun och mitten lätt dallrig. Låt cheesecaken svalna i rumstemperatur 2 tim. Täck över med plastfolie och kakan stå kallt i kylskåp minst 6 tim, gärna över natten, innan den ska serveras.
Vispa grädde och socker att garnera med. Spritsa rosetter runt om toppen av kakan.
Visningar: 265
Inlagt 2014-06-09 16:43:43






30 min