Receptbeskrivning

Broccolifritters med parmesan

Ingredienser för
kg broccoli
2 st ägg
1 dl kokosmjöl eller mer
1 dl parmesanost, riven
1 st vitlöksklyfta(or)
tsk salt
peppar
rapsolja att steka i
2 dl turkisk yoghurt
100 g fetaost
1.5 dl blandade bönor
1 msk fiberhusk
körsbärstomater
gurka
paprika


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt rinna av väl och svalna lite.

Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, ost, vitlök, salt och peppar. Tillsätt broccolibuketterna och mosa med en potatisstöt eller en stor gaffel. Om smeten känns väldigt lös tillsätter du lite mer mjöl.

Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten när oljan är varm. Stek inte för många i taget. Stek några minuter per sida så att det blir en vacker färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Blanda ihop såsen och salladen. Servera fritters med sallad och sås.

Näringsinnehåll:
Energi (kcal) 566,6
Protein (g) 39,9
Fett (g) 22,3
Kolhydrater (g) 44,6

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson
Rekvisita: Ellvera

Visningar: 716
Inlagt 2014-06-09 16:53:13