Receptbeskrivning
Marinerad fläskfilé på spett
Ingredienser
för
300 g fläskfilé
marinad:
1 dl russin
2 msk grönpeppar
3 st vitlöksklyftor, pressade
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
grillspett
plastpåse att marinera i
sallad
1 färska rödbetor, kokta och skivade
20 st ca 20 färskpotatisar, kokta och skivade
4 st salladslökar, tunt skivade (även det gröna
4 msk rostade pinjenötter
dressing:
saften av 1 citron
2 msk honung
4 msk olivolja
salt
peppar
marinad:
1 dl russin
2 msk grönpeppar
3 st vitlöksklyftor, pressade
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
grillspett
plastpåse att marinera i
sallad
1 färska rödbetor, kokta och skivade
20 st ca 20 färskpotatisar, kokta och skivade
4 st salladslökar, tunt skivade (även det gröna
4 msk rostade pinjenötter
dressing:
saften av 1 citron
2 msk honung
4 msk olivolja
salt
peppar
Beskrivning
Skär fläskfiléerna längs efter i tummtjocka strimlor och trä upp dem på grillspett. Se till att spetsen på spettet inte sticker ut ur filén. Lägg spetten i en plastpåse. Blanda samman ingredienserna till marinaden och slå den över spetten i påsen. Marinera minst 2 timmar och vänd påsen då och då. Blanda samman ingredienserna till dressingen direkt i salladsskålen. Smaka av med salt och peppar och lägg i övriga ingredienser. Rör om försiktigt och låt salladen stå och dra. Grilla spetten ca 2 - 3 minuter på varje sida, salta en aning och slå på lite av marinaden mot slutet av grillningen. Smaka av salladen om det kanske behövs mer citron eller honung. Servera.
Visningar: 239
Inlagt 2014-06-11 05:36:21






0 min