Receptbeskrivning
Bundtcake med karamelltopping
Ingredienser
för
Beskrivning
Bundtcake med karamelltoppingca 12bitar
225g smör
2dl kaffe
1dl kakao
4dl vetemjöl
4dl socker
1½tsk bikarbonat
2tsk vaniljsocker
2st ägg
1dl gräddfil
Karamelltopping:
½dl socker
1msk vatten
½dl vispgrädde
½dl ljus sirap
25g smör
Garnering:
Färska fikon och hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form som rymmer minst 2 liter. Smält smör och blanda med kaffe och kakao i en kastrull. Ställ åt sidan. Blanda mjöl, socker, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
Vispa i smörblandningen, ägg och gräddfil i de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter. Ta ut kakan och låt den vila i ca 10 minuter. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.
Smält socker och vatten i en kastrull till en karamell. Häll på grädde och sirap. Rör i smöret och koka ihop allt i några minuter till en karamellsås, lite tunnare än kolasås. Låt karamellsåsen svalna helt.
Ställ kakan på ett tårtfat och ringla över karamellsåsen. Servera kakan med färska fikon och hallon.
225g smör
2dl kaffe
1dl kakao
4dl vetemjöl
4dl socker
1½tsk bikarbonat
2tsk vaniljsocker
2st ägg
1dl gräddfil
Karamelltopping:
½dl socker
1msk vatten
½dl vispgrädde
½dl ljus sirap
25g smör
Garnering:
Färska fikon och hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form som rymmer minst 2 liter. Smält smör och blanda med kaffe och kakao i en kastrull. Ställ åt sidan. Blanda mjöl, socker, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
Vispa i smörblandningen, ägg och gräddfil i de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter. Ta ut kakan och låt den vila i ca 10 minuter. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.
Smält socker och vatten i en kastrull till en karamell. Häll på grädde och sirap. Rör i smöret och koka ihop allt i några minuter till en karamellsås, lite tunnare än kolasås. Låt karamellsåsen svalna helt.
Ställ kakan på ett tårtfat och ringla över karamellsåsen. Servera kakan med färska fikon och hallon.
Visningar: 157
Inlagt 2014-06-12 19:24:00






30 min