Receptbeskrivning
Himelska dulce de leche kakor
Ingredienser
för
Beskrivning
Himmelska dulche de leche-bars ca20st
3,5dl vetemjöl
3,5dl havregryn
2dl mörk farin eller muscovadosocker
1/4tsk salt
225g rumsvarmt smör
1st burk (ca 400g) färdig dulche de leche
150-200g grovhackad mörk choklad
1msk flingsalt
Värm ugnen till 175°. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna, ca 20-35cm. Blanda mjöl, havregryn, farin/muscovadosocker och salt. Arbeta ner smöret till en smulig det. Pressa ner ¾ av degen i botten på långpannan. Grädda mitt i ugnen i 10min. Värm dulce de leche-burken i vatten över låg värme så att den mjuknar. Bred kolan på degbotten, strö över hackad choklad, flingsalt och resten av degen. Grädda i 15-20min. tills den blivit gyllenbrun. Låt svalna och skär kakan i bars.
3,5dl vetemjöl
3,5dl havregryn
2dl mörk farin eller muscovadosocker
1/4tsk salt
225g rumsvarmt smör
1st burk (ca 400g) färdig dulche de leche
150-200g grovhackad mörk choklad
1msk flingsalt
Värm ugnen till 175°. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna, ca 20-35cm. Blanda mjöl, havregryn, farin/muscovadosocker och salt. Arbeta ner smöret till en smulig det. Pressa ner ¾ av degen i botten på långpannan. Grädda mitt i ugnen i 10min. Värm dulce de leche-burken i vatten över låg värme så att den mjuknar. Bred kolan på degbotten, strö över hackad choklad, flingsalt och resten av degen. Grädda i 15-20min. tills den blivit gyllenbrun. Låt svalna och skär kakan i bars.
Visningar: 712
Inlagt 2014-06-12 19:28:21






30 min